Pátek 30. říjen 2020
Svátek má Tadeáš

Litoměřice - Pracovníci záchranné služby, městské policie, hasičů nebo Českého červeného kříže na svých stanovištích seznamovali děti s rizikovými situacemi, se kterými se ve svém životě mohou potkat. Zároveň se učily, jak v těchto situacích reagovat.

V polovině září totiž na dopravním hřišti v Jiráskových sadech proběhla akce Bezpečně do školy pro všechny nově nastoupivší prvňáky z litoměřických základních škol. Prohlídka hasičského vozu, praktické vysvětlení funkcí světel semaforu na přechodu pro chodce nebo seznámení s figurínou, na které se cvičí záchrana života, doplnily aktivity pro žáky prvních tříd.

„Kromě složek integrovaného záchranného systému vytvořily stanoviště pro malé účastníky i studentky Střední školy pedagogické, hotelnictví a služeb, Adélčin dvoreček nebo nezisková organizace Černí koně,“ uvedl Jan Vochomůrka z komunitního plánování městského úřadu.

Akce se koná každoročně v rámci celorepublikové kampaně Národní den bez úrazu a je organizovaná pracovníky komunitního plánování Odboru sociálních věci a zdravotnictví Městského úřadu Litoměřice ve spolupráci s DDM Rozmarýn.

Policie

Hasiči