Pátek 18. říjen 2019
Svátek má Lukáš

Liberec/Chengdu - Liberecký hasič Radek Musil veze z Číny zlato. Radek přijel do Číny bojovat v půlmaratonu a orientačním běhu.

Radek Musil, liberecký hasič, v těchto dnech bojuje o nejcennější kovy v čínském městě Chengdu na Světových policejních a hasičských hrách (World Police and Fire Games). Jde o velkolepou událost, která svými ceremoniály připomíná olympijské hry.

Radek přijel do Číny bojovat v půlmaratonu a orientačním běhu. Hned v pátek 9. srpna 2019 se zúčastnil právě půlmaratonu, kde zaběhl doposud své nejlepší umístění s časem 1:35:00. Celá trať nebyla jednoduchá, místy bylo převýšení až 175 m. Počet účastníků se vyšplhal až nad 1000. Radek statečně bojoval celý závod, bohužel o 0,9 vteřiny skončil v kategorii 40+ na čtvrtém místě. „Děkuji za podporu všem doma a děkuji za možnost reprezentace našeho sboru v Číně. Doufám, že jsem nikoho nezklamal. Podmínky byly pro všechny stejné, dal jsem do toho vše. Nebylo třeba se šetřit,“ vzkázal Radek.

Další den si ovšem spravil chuť v orientačním běhu, kde v kategorii 40-44 let obsadil první místo a veze do Libereckého kraje zaslouženou zlatou medaili.

Pod názvem Czech Police/Fire tým, který Radek utvořil na místě se závodníky z Vězeňské služby Světlá nad Sázavou, běželi také týmový běh. V něm se neumístili, ale běh si řádně užili. „V cíli jsme byli šťastní, a tak to má být, běh jsme si užili,“ sdělil Radek.

Absolvovat závody v Číně může Radek i díky podpoře partnerů a sponzorů. Vedle HZS Libereckého kraje to jsou: Liberecký kraj, statutární město Liberec, Ford Auto Trutnov s.r.o., AmbitionPro, MotoDeník, Greko elektro, Foxon, Levelsportkoncept, SDH Liberec – Sever.

Policie

Hasiči